COLWAY ČESKÁ REPUBLIKA COLWAY ČESKÁ REPUBLIKA COLWAY ČESKÁ REPUBLIKA COLWAY ČESKÁ REPUBLIKA

MOJE COLWAY

Nepřihlášen
Klient

COLACEUM

COLACEUM

Multifunkční vosk na pleť, vlasy a nehty s širokým využitím.

Colaceum obsahuje látky s mimořádně příznivými účinky, které byly od nepaměti využívány v přírodním léčitelství. Tradice jejich používání je velmi dlouhá.

Názvy rostlin jako měsíček, rakytník, klanopraška, nebo rozmarýn jsou pro mnohé z nás velmi známé, ale pokud bychom se našich známých zeptali na máslovník nebo kurkumu - to by už bylo těžší. Blahodárné působení konopí či včelího vosku bylo už téměř zapomenuto.

Jsme zapálení jak pro zkoumání starých receptur, tak pro nové biotechnologie, pokud využívají čistě přírodní složky. Pracujeme s tvůrci, se kterými nás pojí stejná vášeň. Takovým způsobem získáváme také - jedinečnou metodou extrakce v nadkritickém stavu, která nám umožňuje získat absolutní maximum dokonce i olejnatých látek – složky dalšího produktu COLWAY, který vychází vstříc problémům typickým pro naši dobu.

Macerované, stejně jako před staletími, květy a byliny, esence a výtažky z olejů – tvoří Colaceum, neboli „panaceum“ z dílny COLWAY. Toto slovo jsme dali do uvozovek, protože jak říkají encyklopedie něco takového, co hledali alchymisté po celé věky – elixír na všechno – neexistuje. Nic to ale nemění na skutečnosti, že pro společnost COLWAY byl vytvořen 100% přírodní komplex výtažků z květů, bylin a olejů na bázi včelího vosku, bez veškerých emulgátorů, barviv, aromat a konzervantů a ukázalo se, že je to velmi úspěšný návrat k přírodě.

Vše co o Colaceu mluvíme nebo píšeme, všechny naše znalosti o něm – pocházejí od těch, kteří se zanícením pátrali po zapomenutých nebo ukrytých recepturách a výsledkem je jeho složení.

COLACEUM NAJDE SVÉ VYUŽITÍ PŘI ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ JAKO:

  • Atopická dermatitida
  • Erytém
  • Akné
  • Kožní alergie
  • Ekzémy
  • Lupénka
  • Vypadávání vlasů
  • Pigmentové skvrny
  • Vysušená kůže
  • Popraskané rty
  • Ztvrdlá kůže
  • Popraskaná kůže na patách
  • Kožní vyrážky
  • Odřeniny a řezné rány
  • Strie
  • Záněty
  • Popraskané bradavky při kojení
  • Opruzeniny
  • Proleženiny
  • Křečové žíly
  • Ochrana pokožky před mrazem

PŘÍNOSY:

  • Pečující vosk Colaceum je 100% přírodní.
  • Neobsahuje konzervanty, barviva, aromata ani emulgátory.
  • Nejekologičtější ze všech výrobků COLWAY (obsahuje jen výtažek z rostlin, včelí vosk, vitamíny a přírodní kolagen).

POUŽITÍ:

Obličej a tělo: naneste malé množství vosku na očištěnou kůži. Nechte vstřebat. Před aplikací můžete rozetřít v dlaních – aplikace bude snadnější.

Vlasy: malé množství přípravku vmasírujte do konečků vlasů, nebo podle potřeb na pokožku ke kořínkům. Ponechte do vstřebání. Nejlépe aplikujte večer před spaním a ráno smyjte šamponem.

Nehty: vmasírujte vosk do nehtů i kůžičky, ponechte do vstřebání.

ÚČINKY:

  • Hydratační, vyživující a regenerační.
  • Urychluje regeneraci pokožky.
  • Zklidňující
  • Protizánětlivé
  • Antioxidační
  • Brzdí procesy stárnutí
  • Zpevňující

URČENÍ:

Děti (starší 3 let), mladiství a dospělí. Na kůži, vlasy i nehty.

Doporučujeme zejména k péči o problematickou pleť, citlivou, suchou, zrohovatělou nebo popraskanou. Je také ideální na suché vlasy bez lesku a vysušené nehty a nehtovou kůžičku.

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ SLOŽKY:

KOLAGEN – hydratovaný, nativní kolagen získávaný jedinečnou metodou stálé zůstává jedinou známou kolagenovou bílkovinou ve světě biochemie, která si zachovává trojitou šroubovici i mimo živý organizmus. Také jeho peptidy jsou biologicky aktivní, urychlují hojení drobných ran i jiných kožních úrazů.

BAMBUCKÉ MÁSLO – nazývané „ přírodním pokladem Afriky“. Je to olej ze semen Máslovníku afrického jehož účinky potvrzuje hladká pleť tamních žen. Colaceum obsahuje nerafinované bambucké máslo, bohaté na velmi cenné výživné látky. Jeho složky pronikají a dlouhou dobu zůstávají ve vrstvách kůže, aniž by zanechaly mastný film na povrchu pokožky. Vzhledem k tomu, že má bambucké máslo anti-UVB fotoprotektivní vlastnosti, je přirozeným ochranným faktorem před škodlivým slunečním zářením. Je velmi jemné a nezpůsobuje alergie, proto se může používat na všechny i ty nejjemnější části těla. Pomáhá rychleji zregenerovat kůži po opalování, hojí odřeniny a praskliny, zjemňuje ztvrdlou kůži. Díky obsahu vitamínu F přináší úlevu unaveným, napnutým a bolavým svalům a uvolňuje je. Bambucké máslo se také osvědčilo v péči o vlasy, chrání je proti vnějším vlivům, jako např. před nízkými či vysokými teplotami. Skvěle hydratuje pokožku hlavy a regeneruje poškozené konečky vlasů.

OLEJ Z PUPALKY DVOULETÉ (Oenothera Biennis oil) – získaný lisováním za studena je jedním z nejvýživnějších a nejvíc regeneračních olejů využívaných v kosmetice. Vzhledem k velkému obsahu nenasycených mastných kyselin, zabraňuje ztrátě vody přes vnější vrstvy kůže a udržuje tak její optimální úroveň hydratace, což pomáhá udržet její pevnost a pružnost delší dobu. Obsahuje také kyselinu gama-linolenovou, která má velký význam pro naši kůži, protože naše tělo si ji dokáže tvořit jen v omezené míře a věkem tato schopnost ještě slábne. Je přírodním antioxidantem a zabraňuje předčasnému stárnutí kůže. Velký význam má i v péči o problematickou pleť, např. při ekzémech, podráždění nebo seberoické dermatitidě.

OLEJ ZE SLADKÝCH MANDLÍ (Sweet Almond oil) – lisuje se za studena z plodů sladké odrůdy mandlovníku. Je bohatý na nasycené i nenasycené mastné kyseliny, bílkoviny, minerální soli a vitamíny skupiny B a A, D a E. Má pozitivní vliv na přirozenou mikroflóru na povrchu kůže a stimuluje obnovu buněk její vnější vrstvy. Díky své jemnosti je v hodný k péči o suchou, citlivou kůži náchylnou na podráždění a alergie. Lze jej použít na všechny části těla: obličej, rty, vlasy, pokožku hlavy, k péči o pleť v okolí očí. S úspěchem může být použitý ke změkčení ztvrdlé kůže na patách, loktech a kolenech nebo na popraskanou kůži. Také jako prevence vzniku strií a to i u těhotných žen. Jeho výhodou je dobrá vstřebatelnost a lehká konzistence, která nezanechává na pokožce mastný film.

MACERÁT Z KVĚTŮ SLUNEČNICE ROČNÍ (HelianthusAnnuus seed oil) – bohatý zdroj karotenu. Slunečnice je květ bohatý na různé aktivní látky, díky kterým má protizánětlivé, antibakteriální vlastnosti, urychluje hojení ran a intenzivně regeneruje. Olej ze slunečnice se doporučuje k péči o citlivou a alergickou pleť. Zklidňuje záněty a podráždění. Pomáhá také při drobných poraněních, jako jsou oděrky, praskliny nebo bodnutí hmyzem, kožní vyrážky či alergie. Olej ze slunečnice se také osvědčil v péči o jemnou pokožku dětí a nemluvňat. Díky tomu, že je hypoalergenní a jemný může být používaný po depilaci nebo jako masážní či koupelový olej, protože má zklidňující a uvolňující účinky. Jeho regenerační účinky přinášejí úlevu poškozeným vlasům i suché pokožce hlavy a pomáhá tak bojovat s lupy.

KLANOPRAŠKA ČÍNSKÁ (Schisandra Chinensis) – její základní působení je antioxidační. Vzhledem k bohatému obsahu živin tato rostlina obnovuje pružnost pokožky a zpomaluje procesy stárnutí. Vysoký obsah vitamínu C stimuluje tvorbu kolagenu. Zvyšuje ochrannou bariéru pokožky, zklidňuje a redukuje zarudnutí. Obsah vitamínu C a provitamínu A snižuje poškození buněk způsobené UV zářením a tak urychluje regeneraci kůže po opalování. Jeho působení je účinnější společně s rakytníkovým olejem.

RAKYTNÍKOVÝ OLEJ (Hippophae rhamnoides fruit oil) – jedinečná vitamínová bomba ve formě oleje. Osvědčil se jako složka kosmetických přípravků určených k péči o citlivou pleť a pleť s popraskanými žilkami. Díky přírodním biologicky aktivním složkám zlepšuje mikrocirkulaci krve a tak vyživuje a okysličuje kožní buňky. Perfektně čistí pokožku a působí také jako přírodní peeling. To má vliv i na viditelnost jizev a navrací pleti rovnoměrný barevný tón. Vzhledem k jeho výživným, regeneračním a hydratačním vlastnostem je vhodný k péči o přesušenou, poškozenou, olupující se a podrážděnou pokožku. Zklidňuje pokožku po opalování, proto nachází své uplatnění v kosmetických přípravcích určených po opalování.

ROZMARÝN LÉKAŘSKÝ (Rosmarinus officinalis) – rozmarýn je jednou z prvních rostlin používaných v medicíně.

Rozmarýn byl spolu s levandulí hlavní složkou Vody maďarské královny (Larendorgi), tinktury skládající se z jednoho dílu rozmarýnu a dvou dílů tymiánu, kterou vynalezla královna Alžběta, dcera Vladislava I. Lokýtka. Této vodě připisovali zázračné vlastnosti omlazující a osvěžující pokožku. Podle legendy se právě díky této vodě podařilo Alžbětě udržet na trůnu téměř 60 let a i přes vysoký věk si zachovat zdraví a krásu. Není divu, že je rozmarýn díky svým úžasným vlastnostem využívaný v širokém měřítku v kosmetice a to zejména v té přírodní. Je vhodný k péči jak o mastnou pleť se sklony k akné, protože působí antibakteriálně a dezinfekčně, tak i o pleť zralou, díky zpevňujícím a antioxidačním vlastnostem, také vyhlazuje vrásky.

Velmi dobře se osvědčil v péči o oční okolí, vzhledem k tomu že působí proti otokům.

EXTRAKT Z KURKUMY DLOUHÉ (Curcuma Longa) – olej získaný extrakcí v nadkritickém stavu pomocí oxidu uhličitého je velmi cenný a neobsahuje žádné nežádoucí látky. Je to výborný zdroj antioxidantů, včetně kurkuminu, který patří k silným antioxidantům. Velmi vhodný k péči o problematickou pleť se sklony k akné. Tato rostlina má protizánětlivé a antibakteriální účinky a reguluje činnost mazových žláz. Olej z kurkumy se také skvěle postará o všechny typy vlasů, zejména o suché a poškozené vlasy. Posiluje vlasové cibulky a zabraňuje tak nadměrnému vypadávání vlasů. Působí také proti lupům.

VČELÍ VOSK (Cera flava) – obsahuje kolem 300 užitečných látek, vitamínů, minerálních solí, esterů mastných kyselin a také alifatické alkoholy. Kromě toho v jeho složení najdeme volné kyseliny, bílkoviny, tuky, uhlovodíky.

Včelí vosk se z největší části skládá z kyseliny palmitové. Je to mastná kyselina, která se přirozeně vyskytuje v rohové vrstvě kůže a v lidském kožním mazu. Díky okluzivním vlastnostem vytvoří tato složka na povrchu kůže tenkou vrstvu chránící pleť proti nadměrnému odpařování vody a proti škodlivým faktorům z vnějšího prostředí, např. jako je mráz nebo vítr. Kromě toho velké množství výživných látek, které pronikají do hlubších vrstev kůže a intenzivně ji hydratují, vyživují, promašťují a vyhlazují, také zabraňují nadměrnému vysušování. Proto se včelí vosk s úspěchem využívá v kosmetice určené na suchou popraskanou kůži, která má tendenci rohovatět, např. v krémech na ruce a nohy, nebo v balzámech na rty.

Jedna z jeho nejdůležitějších výhod je, že je naprosto bezpečný. Nevyvolává žádné podráždění ani alergické reakce, proto ho můžou používat i lidé s velmi citlivou a jemnou pletí. Obsah esterů mastných kyselin, ß-karotenu, skvalenu a flavonoidů působí, že včelí vosk má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Navíc mu přítomnost skvalenu dodává antioxidační vlastnosti. Estery a vitamín A zase působí regeneračně a stimulují a regulují dělení buněk. Vzhledem k výčtu uvedených blahodárných vlastností se včelí vosk nachází ve složení produktů, které urychlují hojení ran a zklidňují podráždění kůže.

Osvědčil se také v péči o suché vlasy bez lesku.

KONOPNÝ OLEJ (Cannabis Sativa seed oil) – vyrovnává barevný tón pleti. Zklidňuje záněty, napomáhá při onemocněních, jako jsou psoriáza, atopické dermatitidy, ekzémy. Snižuje svědění (také u alergiků). Stimuluje růst vlasů a nehtů, regeneruje a vyživuje je. Doporučuje se také k péči o jemnou pleť kojenců.

Konopný olej je považovaný za jeden z nejlépe hydratujících olejů. A za nejvíc „suchý“ olej (tzn. takový, který nezanechává mastný film na povrchu pokožky).

Přidat do košíku

Počet kusů: (minimální počet ks)
Cena: EUR
Celkem: EUR
Poznámka:
znaků ještě zbývá.

Telefon: | +421/0/ 911 971 480 | Poslední aktualizace: 18. 10. 2018 14:11 | © 2006-2012 COLway Česká republika | © 2006-2012 Kamil Kocián | Mapa stránek